Jeugdactiviteiten (tot 18 jaar)

Don Bosco & Jeanne D’Arc

Doelgroep
Jongeren uit Oirsbeek
Junioren: kinderen 6 - 9 jaar
Senioren: kinderen 10 - 15 jaar 

Frequentie
Elke vrijdagavond in de Schepenbank behalve in de schoolvakanties
Junioren: aanvang 18:30 uur
Senioren: aanvang 19:00 uur


Contactpersoon
Niek Pierlo jd.db.schepenbank@gmail.com


Omschrijving activiteit

Wij hebben 2 leeftijdscategorieën en doen er alles aan om de jongens en meiden samen te brengen en de leukste en stoerste activiteiten met hen te doen. Natuurlijk zoals de heilige Don Bosco dit ooit is gestart, laagdrempelig, voor iedereen en op alle niveaus. Onze contributie is bijvoorbeeld slechts €10,- per maand! Voor overige jaarlijkse activiteiten en extra activiteiten hou s.v.p. onze Facebook in de gaten. Voor vragen staan wij altijd voor u klaar. Daarnaast organiseren we nog de jaarlijkse St Maartensviering in november.

Informatie
https://www.facebook.com/donbosco.schepenbank.Oirsbeek/

Kinder Vakantie Werk

Doelgroep
Kinderen van de basisschool 

Frequentie
Eén week per jaar in de laatste week van de zomervakantie


Contactpersoon
kvw.schepenbank@gmail.com


Omschrijving activiteit

Op leuke wijze met sport en spel activiteiten de zomervakantie afsluiten. In deze week zien de kinderen hun leeftijdsgenootjes weer en kunnen weer wennen aan een geordende dag planning als voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Tijdens de activiteiten wordt gewerkt in groepsverband en is er een actief programma in Oirsbeek en directe omgeving. De activiteiten bestaan uit een kennismaking, sport, (bos)spelen, knutselen, bezoek aan pretpark, kamp, variété, speur- en oriëntatietochten. Dit wordt allemaal begeleid door 2 vaste leiders. De kinderen blijven de hele week in dezelfde groep en de activiteiten vinden plaats tussen 10:00u en 16:00u.

Informatie
https://www.facebook.com/Kindervakantiewerk.schepenbank.Oirsbeek/
https://kindervakantiewerkoirsbeek.jimdosite.com/

Schoolverlatersgala

Doelgroep
Kinderen van groep 8 van de basisschool 

Frequentie
Eén keer per jaar einde schooljaar


Contactpersoon
Christiena Pruijn 


Omschrijving activiteit

Sinds 2011 wordt het schoolverlatersgala georganiseerd voor de basisschool in Oirsbeek en later ook voor andere basisscholen in Beekdaelen. Het idee erachter is om de kinderen van groep 8 een geweldige avond te bezorgen door ze in een stoere auto te vervoeren naar de schepenbank en ze daar op de rode loper te ontvangen met heuse persfotografen voor een fantastische avond. Alle leerlingen krijgen een gekleurd bandje dat correspondeert met de middelbare school waar ze heen gaan na de basisschool zodat ze kennis kunnen maken met medeleerlingen van het voortgezet onderwijs.

Informatie
events.schepenbank@gmail.com

Talent in de Tent

Doelgroep
mensen met een beperking 

Frequentie
Eén keer per jaar op zaterdagmiddag (kermisweekend in mei)


Contactpersoon
Christiena Pruijn 


Omschrijving activiteit

Deze middag is een muzikale middag voor en door mensen met een beperking die solo of met een grote groep van o.a. Daelzicht, Adelante en Pergamijn muziek komen maken afgewisseld door Limburgse artiesten die belangeloos meewerken aan deze geweldige middag. Deze middag is geheel gratis toegankelijk en is in de jaren uitgegroeid tot een bekende middag voor alle cliënten van Pergamijn, Daelzicht Adelante en stichting Koraal.

Informatie
events.schepenbank@gmail.com

Kermisweekend Schepenbank

Doelgroep
jong en oud 

Frequentie
Eén keer per jaar in mei kermisweekend


Contactpersoon
Quincy en Christiena Pruijn 


Omschrijving activiteit

Een heel kermisweekend lang organiseren wij leuke activiteiten.

  • Vrijdagavond is Ladiesnight. Een hele avond fashion, lifestyle, modeshows proeverijtjes leuke artiesten en veel plezier.
  • Zaterdagmiddag is Talent in de Tent.
  • Zaterdagavond wordt de tent gevuld door de klanken van een goede band zo hebben o.a. de laatste jaren: De Janse Bagge Band, De feestband van het wilde zuiden: Tonca , Coverband Noizz, Coverband Courage en Anderkovver op ons podium gestaan om een bomvolle tent een geweldige avond te bezorgen!
  • Zondagmorgen is er ouderwets fruhshoppen met een leuke dj en een geweldige band!
  • Zondagmiddag is de tent voor de jeugd van Oirsbeek want dan is het tijd voor de Alternatieve kermis waar dit weekend ooit mee begonnen is en kan de jeugd genieten van leuke alternatieve spellen en attracties en zorgt een dj voor leuke muziek.

Informatie
events.schepenbank@gmail.com

Jongerenactiviteiten (vanaf 18 jaar)

Vinyl Only

Doelgroep
Voor jong en oud vanaf 18 jaar 

Frequentie
Minimaal twee keer per jaar - lente en herfst - gaan de deuren van de Schepenbank open voor dit topfeestje. Een avond om samen met vrienden en dorpsgenoten een biertje te drinken, te dansen, een vergeten plaatje aan te vragen of gewoon op een barkruk te zitten en te kijken naar mensen die zich amuseren. Waar kan dat tegenwoordig nog? Ook met carnaval draaien de dj’s van Vinyl Only in de Schepenbank, op carnavalsmaandag gaat het helemaal los tijdens de Rucki Zucki Party, een feestje met schlagers en lekkere foute popdeuntjes. Hou dus ook die dag in de gaten! 


Contactpersoon
Quincy Pruijn 


Omschrijving activiteit

Gewoon het leukste dansfeestje van het jaar,” aldus de dj’s en organisatie van Vinyl Only. De Vinyl Only feestjes, je moet er een keer bij zijn geweest. Kom een keertje kijken en ervaar hoe leuk het is om weer eens ouderwets gezellig uit te gaan, in het licht van de discolampen te stappen en de dansvloer onder je voeten te voelen. En geen mp3-tjes of cd’s, nee, gewoon alleen maar echte plaatjes op de draaitafels. Rob en Cyrille trakteren de bezoekers tijdens elke editie van Vinyl Only op de lekkerste grooves, rifs en beats. Dwars door de platenkast gaan ze: 70’s disco, 80’s pop en new wave en 90’s rock en dance. Inderdaad, het gaat moeiteloos van Simple Minds naar Underworld, van Kool & the Gang naar Backstreet Boys en van Blondie naar The Prodigy. Een smakelijke cocktail van 40 jaar dansbare popmuziek.

Informatie
https://www.facebook.com/schepenbank.oirsbeek/

Harrock Café

Doelgroep
Jeugd en ouderen 

Frequentie
4 keer per jaar op zaterdagavond


Contactpersoon
Kim Pedriwiaty


Omschrijving activiteit

De doelstelling is het aanbieden van een professionele en goed verzorgde speelplek voor (jong)muzikaal talent uit Oirsbeek en omliggende kerkdorpen. Har Rock heeft een verbindende sociale functie door het blijven betrekken van oud vrijwilligers en voormalige jeugd uit het dorp bij de Schepenbank. De bezoekers variëren in leeftijd van 13 tot 80 jaar.

Informatie
harrockcafe@gmail.com
Facebook; Har Rock Café

Harrock Open Air

Doelgroep
Jeugd en ouderen

Frequentie
1 keer per jaar


Contactpersoon
Kim Pedriwiaty


Omschrijving activiteit

In 2015 heeft de eerste editie van het Har Rock Open Air plaats gevonden; een festival waarbij een podium geboden wordt aan zowel nieuw als oud talent uit de regio. Tijdens het Har Rock festival is er gedurende de hele dag live muziek op twee verschillende podia afwisselend buiten en binnen. De binnenplaats is ingericht als rust/lounge plek waar iets gegeten en gedronken kan worden. Met meer dan ruim 400 bezoekers op het terrein op het drukste moment is dit ieder jaar weer een zeer goed bezocht festival. Het festival wordt door bijna het hele dorp en alle leeftijden gedragen, en doordat er geen entree geheven wordt is het toegankelijk voor iedereen. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Het gevolg hiervan is dat jong en oud plezier hebben aan dit festival.

Informatie
harrockcafe@gmail.com

Sjepedisco

Doelgroep
Jeugd en ouderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking

Frequentie
4 keer per jaar


Contactpersoon
Hans Wijts 


Omschrijving activiteit

De Sjepedisco is een disco voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Sjepedisco is een initiatief voor leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs en mensen met een verstandelijke beperking. De disco avonden vinden verspreid over het jaar plaats. Stichting Schepenbank Oirsbeek richt zich ook op deze groep mensen en door de gerealiseerde aanpassingen in de Schepenbank is het gebouw ook ingericht voor mensen met een fysieke beperking.

Informatie
https://www.facebook.com/schepenbank.oirsbeek/

Woosj-trampelaere

Doelgroep
Iedereen

Frequentie
Eén keer per jaar


Contactpersoon
woosjtrampelaere.schepenbank@gmail.com


Omschrijving activiteit

Een aantal jaren geleden zijn twee vrijwilligers met een worst naar Wittem gelopen om de paters te vragen om te bidden voor goed weer tijdens de alternatieve kermis in de Schepenbank. Inmiddels is de wandeling van ca. 23 km een leuk evenement geworden en een jaarlijkse traditie. Meer dan 100 personen van alle leeftijden doen hier aan mee. Gestart wordt met een gezamenlijk ontbijt (spek en ei) in de Schepenbank alvorens te starten met de wandeling. Onderweg wordt voor een lunch gezorgd, waarna men eindigt op een terras in Wittem. In het klooster van Wittem wordt een worst aan de paters aangeboden gedurende een korte mis. De deelnemers worden daarna met een bus teruggebracht naar Oirsbeek en hier krijgt elke wandelaar een herinneringsspeldje. Als afsluiting is er voor alle deelnemers na terugkomst in de Schepenbank een barbecue onder het genot van een drankje.

Informatie
https://woosjtrampelem.jouwweb.nl/
https://www.facebook.com/woosjtrampelaere.schepenbank.Oirsbeek/

SchepenCafé

Doelgroep
Bezoekers en vrijwilligers van de Schepenbank

Frequentie
Elke woensdagavond behalve in de vakanties


Contactpersoon
Quincy Pruijn 


Omschrijving activiteit

Buiten de vakantieperiodes is de Schepenbank elke woensdagavond geopend voor jongeren vanaf 18 jaar. De doelstelling is van de Schepenbank een trefcentrum voor de jeugd te maken. Tijdens het jongeren café kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van de Schepenbank om bijv. te biljarten of om naar sportwedstrijden te kijken. Ook is er een spaarclub gekoppeld aan deze avonden, waarbij leden van de club maandelijks een bedrag storten in de spaarkas, die 1x per jaar uitkeert en een activiteit organiseert zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een brouwerij.

Informatie
https://www.facebook.com/schepenbank.oirsbeek/

Maatschappelijke activiteiten

Eettafel voor ouderen

Doelgroep
Ouderen die niet graag in hun eentje willen eten of die het lastig vinden voor zich zelf te koken. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Frequentie
Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 12.00 uur.


Contactpersoon
Tiny Lintzen Lintzen.rusman@hetnet.nl


Omschrijving activiteit

Gekookt wordt door een team van vrijwilligers. De maaltijden worden elke dag vers bereid en bestaan uit 3 gangen. Per tafel is een gratis kan water beschikbaar; andere consumpties dienen contant afgerekend te worden. De maaltijden worden via bankoverschrijving afgerekend. Men kan gebruik maken van de Wensbus Beekdaelen voor ophalen en thuisbrengen.

SOOS

Doelgroep
iedereen

Frequentie
elke donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur


Contactpersoon
Wim Arets wim.arets@me.com


Omschrijving activiteit

Iedereen kan terecht voor een kopje koffie of thee, een praatje te maken , een kaartje leggen of eventueel te biljarten. Ook is de mogelijkheid om te gaan wandelen met een groepje. Tussen de middag kan er geluncht worden, er is soep en een broodje. Om 10.30 uur starten er 2 groepswandelingen naar keuze ( 5 of 9 km ). Vanaf 13.30 uur kan er gekaart en gebridged worden.

Repair Café

Doelgroep
Alle inwoners van Beekdaelen en omstreken.

Frequentie
Elke 1e zaterdag van de maand in de Schepenbank van Oirsbeek zijn we geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur behalve in de zomermaanden juli en augustus.


Contactpersoon
Pierre Leenen en Hugo Schaffrath. Stuur een mail naar repaircafe.schepenbank@gmail.com


Omschrijving activiteit

Repair Café Oirsbeek is een activiteit ter bevordering van het hergebruik van apparatuur, het beperken van het grondstof gebruik en milieu aantasting. Met als motto “Weggooien mooi niet”. Mensen nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Ons team bestaat uit een groep deskundige en enthousiaste vrijwilligers o.a. elektriciens, naaisters, allround technici, fietsenmaker, computer deskundigen en een messenslijper. Het Repair Café Oirsbeek bestaat sinds 2013.

TaalCafé

Doelgroep
Asielzoekers, statushouders en migranten in Oirsbeek en de regio daar omheen.

Frequentie
1e en 3e maandagavond van de maand van 19.00 uur tot 20.30 uur.


Contactpersoon
Ton Horsten tonhorsten@home.nl


Omschrijving activiteit

Het Taalcafé is een ontmoetingsplek waar mensen van verschillende culturen, in een ongedwongen sfeer, Nederlands kunnen leren, spreken, schrijven en lezen ter ondersteuning van hun inburgering. Deze avonden zijn gratis toegankelijk.

Conversatie Frans

Doelgroep
Iedereen die Frans wil praten en beschikt over een ruime basiskennis van de Franse taal.

Frequentie
Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur, behalve tijdens schoolvakanties.


Contactpersoon
Mia Leenen m.leenen@home.nl


Omschrijving activiteit

Iedere maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur kan onder begeleiding in het Frans geconverseerd worden. De activiteit is bedoeld voor belangstellenden, die beschikken over een ruime basiskennis van de Franse taal maar onvoldoende praktijkervaring hebben om in het Frans een redelijk gesprek te kunnen voeren over alledaagse onderwerpen. Het is dus geen cursus maar een gezellige activiteit waarin Frans spreken centraal staat. Ook is er aandacht en ruimte voor inbreng van de deelnemers zelf en elke eerste maandag van de maand wordt de les verzorgd door een professionele vakdocent Frans. De kosten zijn € 4,- per keer. De groep neemt jaarlijks deel aan het Vertelfestival in Alden Biesen.